خنثی شدن بمب سه زمانه در سالن تئاتر
- شناسه خبر: 3063
- تاریخ و زمان ارسال: 18 بهمن 1401 ساعت 0:37
نمایش «آهوان» به نویسندگی مهدی سیمریز و کارگردانی محمد جهانپا از مشهد در روز دوم جشنواره فجر در دو سانس ۱۶ و ۱۹ به مدت ۵۰ دقیقه در سالن تئاتر مولوی اجرا شد. این نمایش، یک اثر درباره زندگی نامه شهید علیرضا عاصمی، فرمانده گردان تخریب در دوران دفاع مقدس است؛ اثری که هم سعی دارد قواعد درام را رعایت کند، هم در تلاش برای فضاسازی در اجراست و از تصویرسازی تا کنش اجرایی را در این مسیر به خدمت گرفته و هم توانسته است شخصیت موردنظرش را آن قدر که نیاز میبیند و میخواهد معرفی کند.
کارگردان این نمایش که در چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر حضور پیدا کرده است در گفتگو با هنرآگین بیان کرد: نمایش «آهوان» که در اصل «علیرضا» نام دارد، در مورد شهید علیرضا عاصمی است که یکی از فرماندهان جنگ تحمیلی بوده و در سال 1365 حین خنثی کردن یک بمب سه زمانه که از طرف ناتو به صدام داده می شود و حذب بعث آن را روی سر مردم بیگناه می ریزد به درجه رفیع شهادت می رسد.
محمد جهانپا افزود: شهید عاصمی مخترع دوران جنگ بوده و اختراعاتی دارد که برخی از عملیات ها را تسهیل کرده است. این فرد به لحاظ اخلاقی و در زندگی زناشویی نیز یک الگوی بسیار خوب است، فردی صبور که در مورد بیت المال دقیق است و با توجه به اینکه فرمانده جنگ بوده از موقعیت هایی که در اختیارش قرار گرفته برای منافع شخصی خود استفاده نکرده است، این موارد دلایلی بود که ما را به تولید نمایش «علیرضا» ترغیب کرد.
وی عنوان کرد: مهدی سیم ریز متن این نمایش را به سفارش حوزه هنری استان نوشته بود که مورد پسند من قرار گرفت و سعی کردم آن را آماده کنم. یکی از جذابیت های این نمایش این است که در فراز های مختلفی اجرا می شود، به طوری که منزل پدر ومادر این شهید، دوران انقلاب او در کاشمر، نحوه رفتن به جبهه، حضور در جبهه و مباحث مربوط به اطلاعات عملیات، زندگی زناشویی، ویژگی های اخلاقی در خانواده و… در این نمایش مشاهده می شود، که برای تماشاگر جذاب است.
این کارگردان یادآور شد: زبان نمایشنامه مهدی سیم ریز دربرخی قسمت ها کمدی است و باعث می شود تا نمایش به لحاظ عاطفی برای مخاطب جذاب تر باشد. همجنین در این اثر سه نسل طلایی از بازیگران تئاتر مشهد حضور دارند.
وی در پایان آثار جشنواره امسال را خوب ارزیابی کرد و توضیح داد: طیف زیادی از شرکت کنندگان این دوره شهرستانی بودند، که باعث شد بعد از مدت ها آثاری متفاوت از کارگردانان خوب شهرستان های محتلف را ببینیم و اتفاق بسیار خوبی بود. مسولان برگزار کننده نیز نباید فراموش کنند که پرچم دار جشنواره امسال هنرمندان شهرستانی بودند و باید سال های آینده نیز همچنان به این گروه نگاه مثبتی وجودداشته باشد و دوباره تعامل صورت بگیرد تا این گروه ها در عرصه اجرا در پایتخت خودنمایی کنند.