دوست دارم نظر مخاطب را بدانم
- شناسه خبر: 5103
- تاریخ و زمان ارسال: 20 آذر 1402 ساعت 15:29
این شبها شاهد اجرای نمایشی تحت عنوان “ریشتر ۱۶” به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین آژیر ارشد هستیم که در تماشاخانه شمایل روی صحنه می رود. “ریشتر۱۶” روایتگر زوجی است که به دنبال خانه ای برای اجاره هستند. شوهر خانه ای بسیار خوب را اجاره می کند که ارزشش بسیار بیشتر از اجاره ای بود که می بایست برای آن بپردازند. همین موضوع هم زن را به شک می اندازد. پس از نقل مکان به خانه مذکور مشخص می شود که تبصره ای در کار است که مرد به همسرش نگفته است. به این صورت که خانه در طول شبانه روز به مدت ۱۶ دقیقه از ساعت ۱۹:۵۸ تا ۲۰:۱۴ از اختیار آنها خارج می شود و می بایست در بیرون خانه، جلوی درب منزل بایستند و ورود و خروج هر کس به خانه و یا صداهایی که ممکن است از داخل خانه شنیده شود به آنها ربطی نداشته و حق هیچگونه دخالتی در این مدت را ندارند. نمایش حول همین ۱۶ دقیقه و اتفاقاتی که می افتد شکل می گیرد.
تیم بازیگران نمایش “ریشتر ۱۶” متشکل از فائزه علی آبادی، علی عبدالهی، علی رضایی اصل، احسان مشایخی و دلارام امینی است که جزو بازیگران باسابقه، شناخته شده و پرکار تئاتر مشهد می باشند.
نمایش در فضایی بین رئال و سورئال در نوسان است. امیرحسین آژیر ارشد، کارگردان نمایش می گوید این کار نسبت به ۳ پروژه قبلی که کارگردانی کرده، طولانی تر است چراکه استارات آن از یکسال و نیم پیش با تیم دیگری از بازیگران زده شد، ولی به علت اتفاقاتی که در جامعه افتاد، تمرینات تعطیل و پس از مدتی با تیمی جدید از بازیگران مجدد استارت خورد و نهایتا روی صحنه رفت. موسیقی نمایش “ریشتر ۱۶” کار علیرضا افکاری ست که به گفته کارگردان به این جمع بندی رسیده اند که موسیقی کار بیشتر در جهت ایجاد یک اتمسفر خاص باشد و نه اینکه بخواهند موسیقی ویژه ای برای این نمایش ساخته شود. هدف صرفا ایجاد اتمسفری خاص در فضا و داستان نمایش است و به همین دلیل موسیقی کار نسبت به دیگر پروژه ها کمی جمع و جورتر است. تیم چهره پردازی نیز در ادامه این روند، گریم را در فضایی رئال و در راستای همین الگو انجام داده اند.
امیرحسین آژیر ارشد می گوید: “متاسفانه در مشهد به آن صورت حمایتی از تئاتر نمی شود و خب این کار هم به همین شکل بدون هیچ حمایتی روی صحنه رفته است. این هفته آخر اجراست و من خیلی خوشحال می شوم که مردم بیایند، اجرا را ببینند و در آخر درباره کار با هم صحبت کنیم و از نقطه نظراتشان مطلع شویم. “ریشتر ۱۶” مانند نمایشهای قبلی که من کار کرده ام بیشتر حول محور اخلاق می چرخد. اینکه اساسا انتخابی که بر روی اخلاقیات استوار است دقیقا چه معیارهایی دارد و اینکه معیارهایش با معیارهای ما و بقیه یکی ست؟ و وقتی یکی نیست ما کدام را ترجیح می دهیم؟ این مسئله چون مسئله ای جدی و مهم است، پرونده اش هیچوقت در ذهن من بسته نمی شود. و کلا در هر نمایش و متنی که کار می کنم، خواه ناخواه سمت این قضیه کشیده می شوم. به همین دلیل دلم می خواهد که مردم بیایند و کار را ببینند و بتوانیم با هم در مورد داستان نمایش صحبت کنیم”.
نویسنده: علی روغنگران