روز پر مخاطب جشنواره فجر در مشهد
- شناسه خبر: 5499
- تاریخ و زمان ارسال: 20 بهمن 1402 ساعت 21:33
چهارمین روز از بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر مشهد قدری متفاوت تر از روزهای گذشته بود. هم انیمیشن داشت و هم فیلم جنگی با محوریت قهرمانی به شدت محبوب و البته اینکه سالن سینما نسبت به سه روز گذشته میزبان جمعیت بیشتری بود. این اتفاق حتی اگر بخاطر تعطیلی هم باشد باید به فال نیک گرفته شود. در این گزارش نگاهی کوتاه داریم به دو فیلم اکران شده در روز چهارم جشنواره در سینما آفریقا، به نام های “آسمان غرب” و انیمیشن “رویا شهر” که در ادامه می خوانید؛
– تاثیرگذاری جلوه های ویژه
فیلم آسمان غرب رشادت، غیرت و میهندوستی خلبان شهید علیاکبر شیرودی و دیگر همرزمانش را در روزهای آغازین جنگ به تصویر میکشد.
محمد عسکری نویسنده و کارگردان فیلم آسمان غرب است که سال گذشته با کارگردانی فیلم سینمایی «اتاقک گلی» در جشنواره حضور داشت. فیلمی که در بستری عاشقانه آغاز میشد و به عملیات مرصاد میپرداخت، او حالا تجربهای دیگر در این حوزه و اینبار در هوانیروز دارد.
میلاد کیمرام (در نقش شهید شیرودی)، امیر حسین آرمان (در نقش شهید ادیبان)، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح الله زمانی، محمد رضا صولتی، پیام اینالوئی، احسان عباسی، صفر محمدی، احسان صاحب الزمانی، یوسف فروتن، راهله لطفی، پرهام غلاملو، سمیه مهری، نیوشا علیپور و باحضور افتخاری تورج الوند و نسیم ادبی بازیگران این فیلم هستند.
این فیلم سینمایی، محصولی مشترک از بنیاد سینمایی فارابی، ارتش جمهوری اسلامی و حوزه هنری انقلاب اسلامی است که در استان کرمانشاه ضبط و تولید شده است.
“آسمان غرب” روایت آسمان غرب ایران در همان نخستین روزهای جنگ تحمیلی است. روزهایی که علیاکبر شیرودی و دوستانش سوار بر هلیکوپترهایشان رفتند تا خلاف آنچه دولت ابوالحسن بنیصدر که میگفت باید زمین داد تا زمان خرید، جلوی پیشروی عراقیها را بگیرند.
فیلم اگرچه دربارۀ آنان جز همین بمباران تانکها چیز دیگری ندارد اما جنگ شهری در سرپل ذهاب را هم به تصویر کشیده است و البته حضور عشایر غیور بهویژه زنان دلیر و رشیدشان را خیلیخوب نشان داده است. با وجود این، از جلوههای ویژه فیلم نباید گذشت که اصلا به مدد آن جان گرفته است وگرنه میلاد کیمرام که نقش قهرمان فیلم را ایفا میکند، هیچ افزودهای بر بازیهای پیشینش ندارد، اگرچه همان جلوههای ویژه ایراداتی دارد که باید اصلاح شود.
– ژانر فانتزی تخیلی
انیمیشن “رویاشهر” داستان ماجراجویانه پسربچهای به نام آرات است که تصمیم دارد قهرمان رویاشهر شود. این اثر نگاهی به آینده دارد و امیرهوشنگ زند سرپرست گویندگان این اثر سینمایی است.
این انیمیشن سینمایی به کارگردانی محسن عنایتی تهیه شده و توسط ادارهکل فرهنگی شهرداری تهران با مشارکت مجتمع مهوا و سازمان سینمایی سوره در استودیو آیندهنگار تهیه و تولید شده است. مصطفی حسنآبادی تهیهکننده این اثر است، مجری طرح آن آیندهنگار می باشد.
صداپیشگی فیلم رویاشهر با حضور منوچهر زندهدل، لیلا کوهسار، میرطاهر مظلومی، آرزو آفری، ابراهیم شفیعی و اردشیر منظم انجام شده است.
“رویاشهر” یک داستان فانتزی، تخیلی و تاریخی دارد. این فیلم درباره ۲ شهر است که رویا شهر به عنوان یکی از شهرهای اصلی آن شناخته میشود. “رویاشهر” در داستان فیلم به نوعی به خطر میافتد و در معرض نابودی قرار میگیرد و نوجوان ۱۲ سالهای برای نجات آن دست به کار میشود. ایده فیلم درباره بازسازی و بازآفرینی زمان حال و تحولات دنیای امروز است که در قالب یک داستان تخیلی، تاریخی و جهانی فانتزی پرداخته میشود.
اساسا در ژانر فانتزی باید دست به خلق جهان زد؛ جهانی که قواعد آن با دنیای خودمان متفاوت است، این کار وقتی سختتر میشود که جهان خلق شده هدف قهرمان را تحت تاثیر خود قرار میدهد. یعنی قهرمان با هدفی که دارد باید دست به اقداماتی در اتمسفری که زندگی میکند، بزند. از طرف دیگر خلق چنین دنیایی باعث پویایی، حرکت و فضای مهیجی میشود که مخاطب هم آن را میخواهد. این ژانر رفتن به سمت مخاطب، به خصوص مخاطب کودک و نوجوان را بیشتر میکند.
علی روغنگران