«قیام قلم»، انگیزه ای برای هنرمندان جوان
- شناسه خبر: 3310
- تاریخ و زمان ارسال: 1 اسفند 1401 ساعت 18:41
نمایشگاه گروهی آثار خوشنویسی «قیام قلم» عصر یکشنبه، ۳۰ بهمن ماه در نگارخانه اشراق حوزه هنری خراسان رضوی بازگشایی شد و تا روز پنجشنبه، چهار اسفند، صبحها از ساعت ۱۰ تا ۱۳ و عصرها از ساعت ۱۷ تا ۲۰ ادامه خواهد داشت.
نمایشگاه گروهی آثار خوشنویسی که در روز افتتاحیه با استقبال خوبی از سوی اساتید و علاقه مندان به هنر خوشنویسی روبرو شد، میزبان ۴۳ اثر از میترا ابراهیمزاده، عاطفه احمدینیا، مهشید امیراحمدی، ساره باقرپور، وحیده بانی خیر، سمیه بخشی، گلجهان براتیان، زکیه حسینی، زهره سبکخیز، ملیحه زارع، الهام سیستانیان، اکرم شیبانی، منصوره صفار، ملیحه عباسی، اکرم عرفانپور، سارا عطارزاده، وجیهه علیمیرزایی، مریم غلامی، راضیه قنبری، مهری قهرمانینژاد، فاطمه مقیمی، زهره مومننژاد، طاهره مهدیپور، منیره مهریزیان، سمیه ناطقی، تکتم وظیفهدان، حیدر بصیری، محسن دولتی، پویا ذوالریاستین، محمود رستمی، علی سلیمی، حمیدرضا شادکام، امیر صرافینژاد، تقی عباسی، علی موسوی و جواد نگاریان است.
جواد نگاریان استاد برجسته خوشنویسی که برای بازدید از این نمایشگاه در آن حضور پیدا کرده بود گفت: این نمایشگاه که به مناسبت بعثت پیامبر اکرم (ص) در نگارخانه اشراق برگزار شده است، آثار هنرمندانی است که در پاتوق خوشنویسی حوزه هنری فعالیت دارند وچند سالی است که با آن همکاری می کنند.
او افزود: آثاری که در نمایشگاه گروهی آثار خوشنویسی وجود دارد خوب و پربار بود و هنرمندان برای انجام آن وقت صرف کرده اند. نکته حائز اهمیت این است که بسیاری از این آثار مربوط به هنرمندان جوان است که آینده خوبی پیش رو دارند.
این هنرمند در پایان ابراز کرد: علاقه مهم ترین عامل در فراگیری هنر خوشنویسی است، زیرا هنری سخت است و نیاز به ممارست و تلاش زیاد دارد. کسانی که به خوشنویسی علاقه دارند باید آموزش خود را با یک استاد خوب شروع کنند، من در روز دو الی سه ساعت به هنر خوشنویسی مشغول هستم و علاقه و تشویق هایی که در مسیر آن وجود دارد می تواند عامل گرایش هنرمند به آن باشد.
همچنین عباسعلی صحافی مقدم دیگر استاد حاضر در نمایشگاه «قیام قلم» گفت: در این نمایشگاه باتوجه به کوچک بودن فضا و گنجایش محدودی که دارد، آثار بسیار پربار و قابل توجهی به نمایش درآمده و یکی از نکات مورد اهمیت آن تنوع در سبک، سیاق و شیوه های خوشنویسی و استفاده از انواع قلم است.
عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران با بیان اینکه آثار این نمایشگاه از لحاظ صفحه پردازی، انتخاب آثار و ابعاد بسیار خوب است، تبیین کرد: خوشنویسی در درون خود هنرهای دیگر مانند نقاشی، طراحی، گرافیک و موسیقی را نیز دارد، و هنرمند را چنان در دریای وجود خود غرق میکند، که حتی زمانی که فرد خوشنویس مشق نیز نداشته باشد تمام ذهن و ضمیرش مشغول این هنر است. من حدود 40 سال است که دراین زمینه فعالیت دارم و هر زمان فراغتی پیش بیاید، به مطالعه و یا مشق خوشنویسی مشغول میشوم.
صحافی مقدم مهمترین عامل گرایش خود به این هنر را محتوای زیبایی شناختی معنوی، آمیخته با زیبایی شناسی بصری عنوان کرد و افزود: خوشنویسی به لحاظ ارزشهای بصری در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد و به هنرهای تجسمی پهلو میزند، و از همه مهمتر وجوه و محتوای زیبایی شناسی معنوی، آمیخته به فرهنگ، ادب، دین و معنویات ما است که ارزش این کار را بسیار بیشتر کرده است.
این هنرمند ابراز کرد: من اکنون زمانی که میخواهم خوشنویسی انجام دهم، صبح ابتدا یک غزل حافظ را مطالعه کرده و با آن به لحاظ معنایی مراقبه میکنم، وقتی محتوای مفاهیم بلند این غزل تمام روح و روان مرا تسخیر کرد، بیاراده به سمت قلم رفته و آن را مشق میکنم. حتی شکل و ابعاد آن را احساسی که غزل در من ایجاد کرده است، مرا به انجام کار وادار میکند. مهمترین عاملی که موجب شده تا این هنر را دوست داشته باشم و دنبال کنم ساحت فرهنگی، معنوی و وجوه نفسانی آن است.
او عنوان کرد: اگر از من بپرسند در این دنیای پر هیاهو برای تمرکز، آرامش معنوی و مراقبه چه کاری انجام دهیم، میگویم به هنر خوشنویسی مشغول شوید، زیرا بهترین هنر برای تسکین آلام مادی و معنوی انسانها است.
عاطفه احمدی نیا یکی از هنرمندان فعال شرکت کننده در این نمایشگاه نیز گفت: نمایشگاه حاضر کاری جمعی از هنرمندان حوزه هنری بوده، که آثار موجود در آن حاصل چند ماه تلاش آنها است و به مناسبت عید مبعث در نگارخانه اشراق برگزار شده است. خوشبختانه استقبال اساتید و هنرمندان از این نمایشگاه بسیار خوب و دلگرم کننده بود و علاقهمندان به این هنر همیشه در موقعیت های مختلف حضور دارند.
او تصریح کرد: خوشنویسی هنری قدسی است، و برخلاف تصور برخی که فکر می کنند فاقد انعطاف پذیری است، موجب لطافت روح می شود، به همین دلیل به این افراد توصیه می کنم تا سایر هنرها را نیز تجربه کنند و متوجه تفاوت آنها شوند. من حدود 15 سال است که به این هنر مشغولم و و از انتخاب خود بسیار خوشحال هستم.
این هنرمند در پایان عنوان کرد: من در میان آثارم «نامه امام علی (ع) به فرزند خود» را بیشتر ازهمه دوست دارم، زیرا اولین تجربه کاری من بوده و برایم بسیار دلنشین است.
خوشنویسی هنری پر قدمت و با اصالت
علی سلیمی هنرمند جوان و خوش آتیه که در این نمایشگاه با دو اثر حاضر بود بیان کرد: این نمایشگاه و بیشتر نمایشگاههایی که برگزار میشود قالبا به شیوه معاصر است، اما در بین آنها سبک قدیم نیز وجود دارد. در این نمایشگاه نیز شیوه قالب، استاد امیرخانی و معاصر است.
او که از 12 سالگی به هنر خطاطی به ویژه سبک میرزای کلهر علاقهمند بوده و به آن مشغول شده است تصریح کرد: من این هنر را از سال 98 به صورت جدی زیر نظر اساتیدی همچون حسین قائمی، علی اسماعیلی قوچانی و فرهاد شیرخانی آموختم و به فنون کتابت و چلیپا مشغول هستم.
سلیمی استمرار در آموزش، مشق نظری و آنالیز خط بزرگان را عوامل پیشرفت در این هنر دانست و اظهار کرد: هنر خوشنویسی به واسطه اینکه از دوران تیموریان روی کار آمده، چیزی حدود 800 سال قدمت دارد و بر پایه خط نسخ و تعلیق بنیان گذاری شده است که این عوامل موجب شده از اصالت بالایی برخوردار باشد. اکنون بسیاری از آثار خوشنویسان زینتبخش موزهها و گالریهای دنیا شده است که این موارد باعث گرایش من به این هنر شد.
گزارش: ریحانه موسوی