نمایشی از یک شجاعت کودکانه
- شناسه خبر: 3277
- تاریخ و زمان ارسال: 27 بهمن 1401 ساعت 13:40
نمایش «دخترک کبریت فروش» با موضوع کودکان کار به تهیه کنندگی رعنا رضایی و کارگردانی مریم ذبیحی، از ساعت 18 روز 27 بهمن ماه به مدت سه شب در فرهنگسرای ترافیک اجرا خواهد شد. در این نمایش که داستانی از یک شجاعت کودکانه است بازیگرانی همچون حنانه سادات یزدان نژاد، حمید بابایی کیان، شیرین هدایت پور، بهروز رضوی، فاطمه زندی، سیما گل هاشم، بهراد عباسی، یزدان زاهدی، یگانه زاهدی، آیدا منصوری و سجاد چزگی ایفای نقش می کنند.
کارگردان این نمایش در گفتگو با پایگاه خبری-تحلیلی هنرآگین پیرامون این اثر گفت: این نمایش داستان نوستالوژیک دختر کبریت فروش است و متولدین دهه های 50 و 60 می دانند که دخترکی به دلیل شرایط بد خانوادگی و بدسرپرست بودن، مجبور می شود در یک شب سرد زمستانی به کار فروش کبریت مشغول شود، اما به علت سرمای شدید هوا و بی اعتنایی مردم نسبت به او جان خود را از دست می دهد.
او افزود: دلیل انتخاب موضوع دخترک کبریت فروش این بود که به کودکان کار بیشتر توجه شود، کودکانی که تحت نظر بهزیستی یا شهرداری هستند و در خیابان کار می کنند، اما اکثر افراد بی تفاوت از کنار آنها می گذرند.
ذبیحی با بیان اینکه در این نمایش تلاش بر آن است تا شرایط بچه های کار بیشتر نشان داده شود، تصریح کرد: داستان این نمایش از خانه دختر کبریت فروش شروع می شود، به بازاری که در آن کار می کند میرسد و در نهایت سرنوشتی که در اثر بی توجهی اطرافیان براش رقم میخورد به تصویر کشیده می شود، و این تنها یک بخش از جامعه ما است.
او در خصوص نقاط قوت این نمایش بیان کرد: تمرکز ما بر این است که بتوانیم حسی را در تماشاچی به وجود بیاوریم؛ لحظه ای که دخترک مجبور می شود از مادربزرگ خود دل بکند و وارد بازار شود، با پسربچه ای آشنا می شود که تا حدودی به او کمک می کند ولی باز هم آن بازار دزدهایی دارد که باعث می شوند به هدفش نرسد و در نهایت انتهای داستان که مادر بزرگ خود را میبیند و آرزوهایش را به او می گوید و لحظه فوتش نیز مادرش را می بیند و مادرش او را با خود میبرد. خانواده نقش مهمی در زندگی بچه ها دارد که در این نمایش برروی آن بسیار تاکید شده است.
ذبیحی که اولین کار خود را در زمینه کارگردانی تجربه می کند اظهار کرد: تمام بازیگران به جز حمید بابایی کیان و شیرین هدایت پور تازه کار هستند و در ابتدا کار با آنها برایم سخت بود، اما اکنون بعد از گذشت چند ماه پیشرفت زیادی در کار آنها می بینم و این اتفاق برای من نشاط برانگیز است.
وی خاطرنشان کرد: کار کردن با کودکی که تا به حال تئاتر اجرا نکرده، سخت ترین کار ممکن است، اما سختی کار ما بیشتر به همراهی نکردن هم صنفی های خودمان در مشهد مربوط میشود و انجام دادن کار هنری در اینجا بسیار سخت است و حاشیه های زیادی در رابطه با آن وجود دارد، با این وجود ما پای کار خود ایستادیم. بهراد عباسی و یزدان زاهدی بازیگران خردسال این نمایش بودند، اما نقش آنها کوتاه بود و مشکلی برایمان پیش نیامد و به نوعی برای این اتفاق آماده بودند.
این کارگردان عنوان کرد: من آینده تئاتر مشهد را چندان خوب تصور نمی کنم، زیرا حمایتی از آن نمی شود و باید اتفاقی رخ دهد تا فاصله بین مردم با تئاتر پر شود. هنرمندان باید جلسات همنشینی خود را با مردم بیشتر کنند، یا قیمت بلیط ها تا جایی که امکان دارد کمتر شود تا مردم حضور بیشتری داشته باشند. همه چیز دست ما و امثال ما است و شاید ایراد از ما و سبک کار ماست و این باید درست شود.