از اِلمان های نوروزی مشهد چخبر
- شناسه خبر: 1651
- تاریخ و زمان ارسال: 19 دی 1401 ساعت 17:38
سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداریدر چند دهه اخیر هنرهای شهری با تنوع شکل، بیان و مفهوم گسترده، در بسیاری از جوامع شهری مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات و تجربیات موجود نشان میدهد جدا از نیازهای اساسی و اولیه انسانها، به منظور ارتقاء و بهبود کیفیت محیط زیست شهری، تأمین و تحقق نیازهای روحی، روانی و عاطفی مردم نیز امری انکارناپذیر و بدیهی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هنرآگین جشنواره هنرهای شهری مشهد در تداوم سنت دیرینه خود، امسال با رویکردهای محتوایی و اجرایی متفاوت همراه با هنرمندان و فرهیختگان شهر به استقبال از بهار سال ۱۴۰۲ خواهد رفت.
بخشهای این جشنواره شامل هنرهای تعاملی شهری، آثار و آذینهای نوری، شهرآرایی، دیوارنگاری، نمایش، سرود و بخش ویژه هنرهای مردمی از جمله محلهآرایی، سرود و نمایش است.
به گفته معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد امسال سه محور اصلی شامل بهار، امام رضا(ع) و ماه مبارک رمضان برای جشنواره هنرهای شهری مشهد در نظر گرفته شده است.
فراخوان این حوزه از دو مسیر منتشر شده، در مسیر اول، هنرمندان در کارگاههای مختلف شرکت نمودند و حدود ۱۸۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. از این تعداد، پس از بررسیهای اولیه در تیم داوری، ۳۸ اثر به بخش داوری رسید که با حضور هنرمندان، این آثار بررسی میشوند.
در بخش فراخوان سایت نیز هنرمندانی از سراسر کشور حضور پیدا کردند و ۱۳۸ اثر در مجموعه بخش تعاملی جشنواره هنرهای شهری مشهد مقدس شرکت کردند.
انتخاب المانهای شهری توسط مردم
به سراغ رئیس اداره هنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد رفتیم تا با وی پیرامون جشنواره هنرهای شهری بهار ۱۴۰۲ به گفتگو بپردازیم که شرحی از آن پیش روی شماست.
علی مسافری گفت: از تیر ماه سال جاری دبیرخانه جشنواره هنرهای شهری برای بهار سال ۱۴۰۲ کار خود را آغاز کرد، اما پوستر فراخوان به طور رسمی در آبان ماه در همایش تعاملی هنرهای شهری مشهد که با حضور معاون شهردار و اعضای شورای شهر در کارخانه نواوری برگزار شد رونمایی گردید و بعد از آن متن فراخوان در سایت قرار گرفت.
وی افزود: بخشهای مختلف فراخوان در بازههای زمانی مشخص منتشر شده و مهلت ارسال آثار تعیین گردید، که در هر بخش هنرمندان شرکت کرده و آثار خود را ارسال نمودند و داوری آنها انجام شد.
مسافری با بیان اینکه اولین بخشی که آثار آن داوری شد بخش گلستان بود تصریح کرد: در این قسمت دو مرحله داوری داشتیم، یک مرحله توسط شورای اجتماعی محلات بود که بخشی از آثار به مرحله تخصصی راه پیدا کرد و توسط مردم انتخاب شد و در جلسه داوری تخصصی نیز آثار مرحله بعدی مشخص شد.
وی در خصوص سایر بخشها عنوان کرد: برای بخش نمایش، دیوارنگاری، هنرهای تعاملی و آذینبندی بازههای زمانی تعیین شد و آثار مورد داوری قرار گرفت.
رئیس اداره هنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد، نکته حائز اهمیت جشنواره امسال را برگزاری کارگاههای مختلف عنوان کرد و گفت: در بخش آثار نوری، آذینبندی و هنرهای تعاملی علاوهبر اینکه هنرمندان آثار خود را در سایت ثبت میکردند، در یکسری کارگاهها و جلسات توجیهی شرکت کرده و از آن طریق هم میتوانستند آثار خود را در جشنواره شرکت دهند و در نهایت هم آثار کارگاهی و هم آثاری که از سایت رسیده بود داوری شد.
وی ادامه داد: فضای کارگاهی که امسال در جشنواره حاکم بود، شرایطی را فراهم کرد که هنرمندان بتوانند با حضور اساتید ایدههای خود را ساخته و پرداخته کنند و کسب تجربه نمایند و در نهایت در آن کارگاهها نفرات برتر نیز منتخب و اعلام شدند.
مسافری با اشاره بهاینکه در حال حاضر نفرات برتر تمامی بخشهای جشنواره هنرهای شهری مشخص شدهاند اظهار کرد: اکنون تقریباً در حال بررسی مالی قراردادهایی که برای ساخت المانهای شهری با شهرداری بسته خواهد شد هستیم.
وی ابراز کرد: در بخش دیوارنگاری داوری انجام شده و نفرات برتر در روزهای آینده اعلام میشوند، در بخش سرود نیز که آخرین بخش جشنواره است داوری آن انتهای دی ماه صورت میگیرد و نفرات برتر اعلام خواهند شد.
علی مسافری در رابطه با انتقادی که هنرمندان در دوره قبلی نسبت به برنامه زمانبندی جشنواره هنرهای شهری داشتند بیان کرد: این اتفاق امسال جبران شده و با زمانبندی مناسب و انتشار زودتر از زمان موعد فراخوان این انتقاد برطرف گردید.
وی مطرح کرد: در این دوره همه اقدامات به موقع صورت پذیرفت و در هر بخش برای انتشار فراخوان زمان مناسبی در نظر گرفته شد، اکنون مشخص است که چه اثری کجا و توسط چه هنرمندی انجام میشود.
شایان ذکر است دبیران تخصصی و داوران بخشهای مختلف جشنواره هنرهای شهری مشهد به شرح زیر است.
بخش نمایش:
دبیر تخصصی: کریم جشنی. داوران: شهرام نوشیر، رضا صابری و جواد رحیم زاده.
بخش تعاملی:
دبیر تخصصی: مهدی معطلی. داوران: زهرا رهبرنیا
حسین ششکلانی و محمد حسین نیرومند.
بخش آذین بندی:
دبیر تخصصی: موسی حجازی. داوران: علیرضا شیخی، صدیقه اکبری و امیرخالقی.
بخش دیوارنگاری:
دبیر تخصصی: عاطفه مصدقیان. داوران: حسین ششکلانی، کریم اسکندری و سید طاهر موسوی
بخش آذین های نوری:
دبیر تخصصی : محمد زنده دل. داوران: پوریا مجردی، علی مسافری، محمد تقی باقری، محسن عزتی و داوود لطیفی.