آنها گمشده ای دارند
- شناسه خبر: 5714
- تاریخ و زمان ارسال: 24 اردیبهشت 1403 ساعت 17:27
نمایش گمشده به نویسندگی حمید قلعه ای و کارگردانی سید رضا عربشاهی از ۹ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا شد.
در خلاصه نمایش آمده: «اونا یه گمشده ای دارن، شاید روزها، ماه ها یا حتی سالهاست که دنبال گمشده شون میگردن، اما من خودم رو گم کردم ، من ۱۴ سالمه و…»
مشاور کارگردان سیدجواد رحیم زاده و بازیگران آن حمیدرضا جندقی، نادیا شاه محمدی، خسرو توکلی نسب، زهرا فرزانه سراجی، یلدا حسنی و حسن قادری هستند.
سیدهادی زارع امینی، ایلیا صابری فر، محمد صادقی و محمدطاها ظفری نیز بازیگران کودک و نوجوان این نمایش را تشکیل میدهند.
موسیقی این نمایش را مهدی کیان منش بر عهده داشته و سید هادی امینی خواننده نوجوان آن است. از سایر عوامل این نمایش نیز میتوان به طراح لباس، نصرت همت بلند، طراح صحنه شهاب افتخاری، طراح پوستر و عکاس علیرضا صابری، عکس مستندسازی سجاد ثمره، مسئول نور ابوالفضل اصغریان و دستیار سالن اجرا یزدان منیریان اشاره کرد.
در حاشیه آخرین اجرای این نمایش به گفتگو با سید رضا عربشاهی، کارگردان این اثر پرداختهایم که در این گزارش پیش روی شماست.
نمایش «گم شده» منتخب چهاردهمین جشنواره ملی کودک و نوجوان رضوی
سید رضا عربشاهی در گفتگو با خبرنگار هنرآگین گفت: نمایش «گم شده» نوشته حمید قلعهای، در چهاردهمین جشنواره ملی کودک و نوجوان رضوی انتخاب شده و قرار است که برای مخاطبان خود در شبهای متوالی اجرا شود.
وی با بیان اینکه داستان این نمایش محتوایی مذهبی دارد که در حرم اتفاق میافتد، تصریح کرد: «موضوع آن حکایت یک نوجوان است که در کودکی گم میشود، اما این مسئله از او پنهان شده و اکنون برایش سوال پیش آمده است. این نوجوان که رضا نام دارد، به گذشته خود برمیگردد و متوجه میشود هرکسی در حرم چیزی را گم کرده و در آنجا خود را پیدا میکند. به بیان بهتر، در واقع گمشده اصلی خود آن افراد هستند، که در آن آرامش معنوی حرم خود را پیدا میکنند.»
این کارگردان در خصوص عوامل این نمایش اظهار کرد: «بازیگران خوبی در این نمایش به ایفای نقش پرداختهاند و جوانان متخصصی در فضاسازی کار به ما کمک کردند.»
وی در پاسخ به این سوال که «سختی تولید نمایش با تم مذهبی برای کودکان و نوجوانان چیست؟»، ابراز کرد: «در جشنواره رضوی به دلیل سبک دینی آن یک سری متن ارسال و انتخاب میشود، که در نهایت باید سعی کنیم به شکلی مخاطب را نگه داریم. این کار سخت است، اما باید یک سری جذابیتها ایجاد کرد تا مخاطب کار را ببیند. ما سعی کردهایم در این کار لحظات شاد و طنز را نیز داشته باشیم، تا مردم خسته نشود و روی آنها تاثیر بگذارد.»
عربشاهی بزرگترین مشکل تولید نمایش مذهبی را عدم حمایت از آن دانست و یادآور شد: «مخاطبان تئاتر مذهبی کسانی هستند که باورهای دینی دارند و باید آنقدر تبلیغات گسترده باشد و از نمایش حمایت شود، تا مخاطب آن را ببیند. این وظیفه بر دوش استانداری، شهرداری و مسئولان جشنواره بوده، تا مردم بدانند چنین نمایشی در حال اجرا است. ما برای این اثر به صورت شخصی تبلیغات کردیم، در صورتی که این نمایش مربوط به جشنواره رضوی بود و باید حمایت میشد، که این کار صورت نگرفت.»
وی در پایان مطرح کرد: «ما حدود سه ماه تمرین و ۱۵ شب اجرا داشتیم، که استقبال از آن خوب بود اما مانند نمایشهای دیگر نبود. قطعا اگر تبلیغات صورت بگیرد وضعیت بهتر خواهد شد.»